Shoppingtips för rustika möbler

Rustika möbler betyder vanligtvis möbler tillverkade av stockar, pinnar eller andra element från naturen. De flesta rustika möbler är antingen gjorda av bentwood, som är trä som värms upp och sedan böjs medan de är mjuka för att skapa önskad form, eller kvistarbete, som är användningen av raka pinnar som placeras tillsammans för att skapa möblerna. Virket kan hållas tillsammans med spikar, skruvar, lim eller till och med murbruk.

Även om dessa möbler ofta är förknippade med rika konsumenter som siktar på ett utomhus, rustikt utseende i sitt hem eller en semesterkabin, verkade möblerna faktiskt först under det stora depressionen när människor inte hade råd att köpa möbler och var tvungna att använda det de hade tillgängligt .

Stilar

De vanligaste typerna av denna typ av möbler är bentwood och kvistarbete, men det finns andra stilar också. Till exempel kommer trämöbler från en mängd trätyper, till exempel tall, asp, cederträ och hickory. Dessa träslag varierar mycket i färg och konstnären kan använda olika skal, bark och ytbehandlingar för att ändra eller fullborda önskat utseende.

En annan typ av denna typ av möbler involverar användning av återvunnet trä, även kallad möbler i lada, eftersom träet ofta kommer från gamla barer, hem, dörrar eller fönsterluckor. Resultatet är ett antikt, rustikt utseende.

Shoppingtips

När du söker efter den här typen av möbler att köpa för ditt hem eller ditt företag, kom ihåg att det finns några specifika rustika möbler definitioner. Till exempel, om möblerna är märkta med ”massivt trä”, betyder det att alla exponerade ytor på möblerna är tillverkade av trä och det finns ingen spånskiva eller faner i bruk. De flesta möbler i massivt trä limmas ihop för att upprätthålla ett jämnare utseende i kanterna. Observera att möbler märkta ”allt trä” inte nödvändigtvis betyder ”massivt trä”, eftersom plywood eller spånskiva kan användas.

Author: Amy

Lämna ett svar