Saker att tänka på för att köpa växtfrön

Trädgårdsskötsel är en bra passion och frön finns tillgängliga online via olika online-shoppingsajter. Men innan du hoppar in för att köpa olika sorters frön som finns tillgängliga online måste du ta hand om vissa saker. De saker som bör vara försiktiga omnämns under.

Kontrollera etiketten

Innan du köper frönna ska du kontrollera vilken typ av temperaturförhållanden de behöver för plantering. Vissa växter kräver inomhusplantering innan de placeras utomhus medan andra inte gör det. Kolla hur stora de växer och hur mycket kommer de att växa? Vilka ljusförhållanden de behöver? Allt detta hjälper dig att välja de växter som passar på den plats du ligger på och förhindrar att de dör.

Var selektiv

Om frönna är till inomhusväxterna ska du köpa saker du gillar. Om det är de vegetativa växterna är det ett bättre alternativ att välja de som din familj konsumerar. Med förändrade väderförhållanden kan du också byta grönsaksväxter i din trädgård. Detta ger dig också en idé om att hantera olika typer av växter.

Köp extra frön

Inte varje frö växer ut till växter. Vissa misslyckas med att gro. Således, om du verkligen vill att en växt ska växa ur jorden, bör du köpa extra frön. Även om vissa frön inte förvandlas till växter, kommer vissa definitivt att växa. De skulle också erbjuda dig kontinuerlig skörd för nästa säsong.

Tänk på rymden

Utrymme är en annan stor faktor för att välja frön. Detta beror på att den plats du har skulle bestämma vilken typ av växter du kan växa i dem. Om du bor i en lägenhet måste du inte ha mycket utrymme. Detta gör att du väljer inomhusväxter eller de som inte blir stora. Om du har en gräsmatta är det naturligtvis inte ett hinder för dig att välja större växtsorter.

Author: Amy

Lämna ett svar