Så väljer du rätt solstol för din uteplats

En härlig solstol kan göra stor skillnad för vilken balkong eller uteplats som helst. Det spelar egentligen ingen roll hur stort utrymme du har, en solstol får alltid plats och gör att platsen kommer vara någonstans där du vill spendera så mycket tid som möjligt. När vädret börjar bli trevligare utomhus är det därför läge att hitta rätt solstol för din uteplats.

Vilken typ av utrymme har du?

Den första frågan du bör ställa dig när det kommer till en solstol är hur mycket plats du har att tillgå. Är det en liten balkong eller en stor trädgård du ska hitta rätt solstol till? Har du mer plats att röra dig på så kan det vara trevligt att investera i ett sätt av stolar där det även ingår ett bord eller parasoll eller liknande. Ofta får du också ett bra pris om du väljer att investera i ett set med solstolar istället för att köpa flera stycken separat. Köp solstol hos vidaxl.se .

En solstol som är enkelt att använda och förvara

Många solstolar av den äldre sorten är mycket stora och ibland otympliga. Köper du en solstol idag är dock så inte fallet och du kan många gånger finna solstolar som både är snygga att se på, sköna att sitta i och dessutom går att förvara på ett smidigt sätt när du inte längre behöver stolen för din uteplats. Kom ihåg att det alltid är smart att prova solstolen själv innan du bestämmer dig. Då vet du garanterat att den kommer att passa och att du slipper returnera den för att den inte var bekväm. Sist men inte minst ska du också ta hänsyn till stolens design. Det skall vara möbler som helt enkelt passar den känsla du vill skapa på din uteplats.

Ta hänsyn till hur uteplatsen ser ut och när solen är där

Sist men inte minst är det alltid smart att se till att uteplatsen anpassas efter tid på dagen och att du har möjlighet att skaffa skugga när du behöver det och sol när du önskar det. Kan dina solstolar ställas under ett tak om du har skugga någonstans i trädgården? Vill du kanske ha möjlighet att fälla ut ett tak ovanför solstolen för att få skyddet du behöver?

Dina utemöbler tillför inte bara livskvaliteten värde utan gör det också möjligt för dig att njuta av naturen med extrem komfort. Underhåll av utemöbler är en annan måttstock som bör beaktas. Trä- och aluminiummöbler kommer på toppen för underhållskriteriet. En bra polermedel eller lack kan enkelt förlänga utemöblernas livslängd.

Author: Amy

Lämna ett svar